bugün

entry'ler (779)

atm sırası

Önündeki sıranın erime hızı yaş ortalaması ile ters orantılıdır.

birinin ilk tanıdığın halini özlemek

ilk tanıdığın halini değil de ilk tanıdığında olduğunu sandığın halini özlemektir o. Birini merak etmeyi, ona ilgi duymayı özlemektir.

ankara

Ankara'da doğup büyüyen için candır. Bi kere düzenlidir, memur şehridir. Pek çok ile ulaşım kolaydır. Çoğu şehre göre yeşildir.

uludağ sözlük

Ilk yillarda adam akıllı entryler giriyorduk. Uzun uzun, kaliteli, detaylı. Trollerin bile bir seviyesi, bir çizgisi vardi. Sonra sözlüğü bırakıp yıllar sonra geri dönüyorum seviye yerlerde. Zamanın mi bir getirisi yoksa biz mi yaşlı kaldık bilemedim.

her gece onun fotoğrafına baktıktan sonra yatmak

Kimseyi o kadar sevmemek lazım. Sanırım biraz yaşla da ilgili bir şey. Çok sevdim, çok süründüm, sokaklarda içtim, ağladım. Resmen dibi gördüm. >30 olunca geriye bir şey kalmıyor. Gülüp geçiyorsun, bir kısmını hatirlamiyorsun bile.

asgari ücret

Artsın elbette, işçinin hakkıdır. Yalnız asgari ücret karşısında memurun, mühendisin, doktorun maaşı erimesin. Eskiden bir mühendis maaşı 5-6 asgari ücretken, doktor maaşı 7-8 asgari ücretken şimdi 2-3 asgari ücrete bu insanlar bu işleri yapmak zorunda bırakılıyor. Bu insanlar insan hayatı ile uğraşıyor. Adı üstünde 'asgari' beceri ve donanım gerektiren işler yapmıyor. Asgari ücret artsın, paralel şekilde memur maaşları da o oranda artsın. Hatta mümkünse maas yerine alım gücü artsın.

prag

Çok güzel olmakla birlikte her köşe başı istisnasız çiş kokan şehir. Şehir yiril yiril sidik kokuyor.

no surprises

Hayat fazla ve pek çok yönden sıkıştırarak geliyorsa sık sık yalnız kalinabilen ilk ortam ve fırsatta yüksek sesle dinlemek terapi yerine geçebilir.

sen hiç ateşböceği gördün mü

Ne güzel bir oyundu, ne berbat bir film olmuş. Espriler eski kalmış belki 20 sene önce komikti ama şuanda değil, zamanın gerisinde kalmış.

Konuyla ilgili son tespit: Film istanbullu gelin dizisinin çekildiği konakta çekilmiş. Konağın bahçesini sokak gibi göstermek için yeşil ekran kullanmışlar o da çok kalitesiz durmuş. Özellikle kız istemeye geldikleri sahnede çok net belli oluyor.

Keşke hiç yeniden çekilmeseydi

burak kut un bebeto olduğu günler

Nalan'ın 'Of Aman Nalan', Mustafa Sandal'ın 'musti' olduğu, Kenan Doğulu'nun boynundan güneşli kolyesini çıkarmadığı, Kerim Tekin'in Zerrin Özer ile aşk yaşadığı bakkalda açık gofret ve leblebi tozu satılan günlerdi. Güzeldi.

bir insanı hayatından çıkarmak

Yapılabilecek şahane şeylerden biri. Sana kötü geliyorsa, ruhunu çürütüyor ve enerjini emiyorsa o insanı dehlemek ilaç gibidir.

anne olmak

Başıma gelen en ilginç, en zor, en güzel şey. Bunu başkası yazsa eskiden gülerdim muhtemelen, "başına gelen en ilginç şey analıksa yazık dostum çünkü binlerce yıldır kadınlar bunu yaşıyor, çok da muazzam bir şey değil!" derdim ama öyle değil. Yılamazsın, yenilemezsin, yorulamazsın. Yanında hep güçlü, hep sağlam durman gereken biri oluyor hayatında. Mesela çok üzüleceğin bir şey olsa, sevdigin birini kaybetsen mesela onun yanında dövüne dövüne ağlayamazsın. Ya da biriyle tartışsan bile sesini yükseltmemelisin çünkü korkar. Hayata daha bir sıkı tutunma nedeni. Kök salmak gibi.

değişmek

Sabit duran eylemsiz şeyler bile değişir. Zamanla tozlanır, yosunlanır, eskir, yaşlanır. Değişim kaçınılmazdır.

covid 19 aşısı

Bugün yaptırdığım aşı.
Koldan kas içine uygulanıyor. Bende inanılmaz bir kol ağrısı yaptı hem enjeksiyon sırasında hem sonrasında.

sensiz uyandım

"Yorgunum" derken Müslüm Gürsel tandansı yakalayan Ikilem şarkısı.

fahrettin koca

Onca emeği 2 saatte çöp olan bakan. Pediatristtir kendisi, sabrı sempatikliği burdan gelir. Allah sabır versin.

27 şubat 2020 idlib te türk üssüne saldırı

Hatay'da doktor arkadaşımın bildirdiğine göre hastane tüm ekibi acil göreve çağırmış. Yani açıklandığı gibi şehit sayısı 9 değil ne yazık ki.

en huzurlu olunan an

Okul yok. Yarın işe gitmeyeceksin. Henüz duşa girip çıkmışsın. Evde yalnızsın ve bütün gününü uyuyup uyanıp yemek yiyip tekrar uyuyarak geçirmeyi planlıyorsun.

annenin garip huyları

Bir seyi yaptığını gördüğü halde sorması. Misal;
-Uyandın mı?

Yok uyuyorum anacım. Bu gördüğün de ben değilim bir illüzyon.

gittikçe azalan şeyler

Aşk acısı. Gittikçe azalıyor. Sonra bir gün tam hangi gün olduğunu bilemeden sen, bir bakıyorsun artık acı çekmiyorsun. Muazzam bir şey!